Din a doua jumătate a lunii mai, Altex vinde 20 de milioane de măşti de protecţie, la 1,5 lei bucata, fără adaos comercial.

Până atunci, în cele 125 de magazine Altex și Media Galaxy, dar și online, au fost scoase la vânzare aproximativ 2 milioane de măști de protecție la prețul de 2,59 de lei bucata, tot fără adaos comercial. În doar o săptămână s-au vândut aproximativ 3 milioane de măști de protecție la acest preţ, din stocurile mai vechi.

„Prețurile vor începe să scadă treptat, atunci când volumul transporturilor de echipamente aduse cu vaporul în țară va crește semnificativ, în comparație cu cele care ajung în România cu avionul. Prin comparație, diferența de costuri de transport este semnificativă.

De asemenea, este de menționat faptul că Altex face toate eforturile să reducă prețul către consumatorul final, deși prețul de producție în China, este în creștere. Până acum, compania a cumpărat măști de la intermediari și din importuri proprii aduse cu avionul, ale căror costuri de transport sunt semnificativ ridicate.

De curând, am reușit să plasăm comenzi pentru încă 20 de milioane de măști cu standard FFP2, direct la fabricile din China. Acestea vor ajunge în România în a doua jumătate lunii mai, transportate pe vapor, în containere. Prețul de vânzare va fi de 1,5 lei bucata, fără adaos comercial. Facem tot posibilul să răspundem ambelor nevoi: cea care ține de urgență, și cea legată de preț. Vom avea grijă să existe un mix permanent între cele două necesități”, a declarat Dan Ostahie, fondator și CEO ALTEX România.

 

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Uzina Dragomirești va produce 500.000 de măști medicale pe zi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *