Un avion de mari dimensiuni, Antonov AN 124, încărcat cu echipamente medicale ajunge în România pe 7 aprilie. Alte 12 avioane de tip cargo vor aduce în țară echipamente medicale pe tot parcursul acestei luni.

„Unul dintre avioane este o premieră în Romania, va fi un Antonov cu o capacitate de 740 de metri cubi plus tc 01.29. Este cel mai mare zbor de tip cargo cu destinație medicală, echipamente medicale achiziționate din China, este primul zbor de acest gen făcut de acest avion în Europa”, a spus directorul general UNIFARM.

Antonov AN 124 (foto sus) este un avion rar. Este cel mai mare avion de tip cargo din lume produs în serie. Poate transporta locomotive, iahturi sau fuselaje de aeronave. Botul aeronavei poate fi lăsat în jos pentru încărcarea unui volum de marfă imens, de până la 150 de tone.

Nu este însă singurul avion încărcat cu echipamente care va ajunge luna aceasta în România. Alte 12 avioane de tip cargo vor aduce mărfuri necesare medicilor din linia I: măști de protecție, ochelari de protecție, combinezoane, aparatură medicală și reactivi.

Pe 9, 20 și 27 aprilie vin în țară trei avioane de tip Boeing 747, încărcate cu echipamente medicale. În același timp, curse regulate DHL vor aduce în România cele necesare în lupta cu virusul Covid-19. Pe 14 aprilie, un alt Antonov AN124 va ateriza la București din Zhengzhou, China. A doua zi, pe 15 aprilie, va ateriza la București un Boeing 747 Silkway West Airlines.

SURSA: ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *