La câteva ore după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat într-o declaraţie făcută luni că “România îşi arată solidaritatea faţă de alţii” trimiţând o echipă de medici şi asistenţi medicali în Italia, ziarul local Bihoreanul a aflat că patru dintre cei 11 medici care vor pleca să-şi ajute colegii din această ţară, cel mai greu încercată din Europa în lupta împotriva ravagiilor produse de coronavirus, sunt orădeni.

“Din echipa românească de 11 medici şi 6 asistenţi medicali fac parte şi doi colegi medici specialişti din UPU”, a declarat şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. Alţi doi medici din echipa românească sunt tot orădeni, specialişti în ATI de la Spitalul Judeţean din Oradea. „Asta înseamnă că avem medici de calitate excepţională”, spune şeful UPU-SMURD Bihor.

Dr. Borcea a explicat că încă de acum o săptămână autorităţile române au început să organizeze misiunea medicală românească pentru Italia.

„Dr. Raed Arafat a transmis un mesaj către cadrele SMURD săptămâna trecută, pentru a afla dacă se oferă voluntari. Eu sunt mândru de cei doi colegi că s-au oferit voluntari, sunt mândru că au acceptat, iar experienţa lor ne va folosi şi nouă aici”, a spus dr. Borcea.

Şeful UPU-SMURD a afirmat că nu poate dezvălui acum numele celor doi colegi, din cauza felului în care reacţionează societatea din România la adresa cadrelor medico-sanitare implicate în lupta anti-Covid, dar a precizat că este vorba de “un bărbat şi o femeie, ambii cu o experienţă mare în misiuni medicale internaţionale”.

Continuarea articolului pe ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *