București Mall – Vitan este primul mall din România care a implementat cel mai nou sistem de siguranță UV pentru scările rulante. Acest sistem permite desinfectarea automată a benzii balustradei, locul pe care mai toți oamenii îl ating cu mâna atunci când folosesc acest mijloc de deplasare în interiorul magazinului.

Chiar dacă momentan este încă închis și nu a fost anunțată încă o dată a redeschiderii, mall-ul bucureștean s-a pregătit pentru perioada în care își va redeschide porțile, după mai bine de două luni de pauză. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției se arată:

„Este plăcerea noastră să vă anunțăm că Bucuresti Mall – Vitan este primul mall din România care a implementat cel mai nou sistem de siguranță UV pentru scările rulante. Tehnologia de ultimă generație dezinfectează constant banda din interior și permite astfel sprijinirea de aceasta în orice moment, eliminând riscul de transmitere a bacteriilor și virușilor. Facem tot ce ne stă în putință pentru ca fiecare vizită la noi să decurgă în condiții optime de igienă și siguranță, așa cum v-am obișnuit”.

Cele mai noi vești în privința redeschiderii mall-urilor a venit chiar în cursul zilei de ieri, prin vocea șefului DSU, Raed Arafat:

„Nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine ce spun specialiștii. Greu de spus. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri fără să fie discutate cu colegii”, a declarat Raed Arafat.

În urmă cu trei zile, nouă proprietari de centre comerciale din București și 24 orașe regionale, care dețin în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 chiriași, au trimis Guvernului o scrisoare prin care solicită reluarea activităților desfășurate și în cadrul centrelor comerciale de mari dimensiuni.

Numai la nivelul încasărilor, aceste măsuri au atras deja pierderi de aproximativ 750 de milioane de euro pentru operatorii economici afectați, spun ei. Pe plan social, aceștia estimează că aproximativ 89.000 de angajați sunt afectați direct sau indirect având contractele de muncă suspendate.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *