În 14 martie 2020, Fundația Comunitară Banatul Montan a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a susține Secția de Urgență din cadrul Spitalului Județean Reșița cu lupta împotriva COVID-19.

Și-a propus atunci să strângă 82.000 RON pentru achiziționarea unor echipamente punctuale:  ventilator portabil – 2 buc, defibrilator – 1 buc, monitor triaj – 2 buc, aparat EKG12 – 2 buc, Injectomate -2 buc, Termometru cu infrarosu – 2buc.

Iată ce transmit cei de la Fundația Comunitară Banatul Montan:

„Am reușit să strângem suma inițială și am cumpărat o mare parte din ce ne-am propus.  Găsirea echipamentelor și a furnizorilor a fost o adevărată aventură.

Fiind în contact zilnic cu medicii și autoritățile am ajuns să înțelegem mai multe despre cum afectează această criză sistemul medical și cu ce ne luptăm de fapt. Realitatea cu care ne confruntăm acum este una dură dar nu neobișnuită într-o situație de criză precum aceasta.  Lucrurile se schimbă în fiecare zi. Imprevizibilul e la ordinea zilei. Necunoscutul e o certitudine.  Trebuie să ne adaptăm,  să ne reorganizăm în funcție de priorități și mai presus de toate să acționăm rapid și eficient dar cu calm și păstrând mereu în minte viziunea de ansamblu.

Am ajuns să discutăm cu medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe despre întregul circuit de tratare al pacienților diagnosticați cu COVID-19 și am învățat că procedura medicală impune trecerea pacientului prin alte două secții pe lângă cea de urgențe și anume: secția de boli infecțioase și cea de terapie intensivă.

Dotările cu aparatură și consumabile pentru aceste două secții sunt insuficiente pentru a face față nevoilor curente. Zilele trecute am alocat o parte din bani pentru achiziționarea de consumabile pentru sectia de Boli Infecțioase. Acestea ar trebui să acopere necesarul  pentru următoarele câteva săptămâni.

Medicii din cadrul Secției UPU-SMURD au fost de acord să ne concentrăm eforturile pentru a ajuta și secția de Anestezie si Terapie Intesiva  care are în dotare 30 de paturi și unde e nevoie de multe lucruri esențiale pentru supraviețuirea pacienților în stare gravă: aparate de ventilație mecanică, seringi automate (injectomate) , monitoare, pompe volumetrice și altele și secția de Boli Infecțioase.

Astfel, cu acordul medicilor de la UPU, suma care va fi strânsă peste target-ul inițial va fi redirecționată pentru a se constitui într-un fond de urgență care este folosit pentru dotarea spitalului și în folosul comunității.

Facem apel la toate persoanele fizice și companiile care pot ajuta – să nu mai stea pe gânduri și să ajute acum.  Noi, Fundația Comunitară Banatul Montan vom continua să vă ținem la curent cu tot ceea ce facem într-un mod total transparent”.

Pentru continuarea acestui articol și pentru eventualele donații, dați click pe link-ul de sub fotografie.

SURSA: fundatiacomunitarabanatulmontan.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *