Inițiativa privată poate să facă minuni uneori în vreme de pandemie. Sergio Valsania este un om de afaceri italian care știe cât de grea este această perioadă, mai ales că țara de unde provine trece prin momente cumplite, greu de imaginat.

Pentru că a realizat că solidaritatea în aceste vremuri este soluția ieșirii mai ușoare din criză, administratorul Artex Building a postat un mesaj pe pagina de Facebook a firmei:

Voi pune la dispoziția autorităților implicate în gestionarea crizei provocate de pandemia cu COVID-19, în comodat cu titlu gratuit, corturi de tip tunel, adaptate pentru desfășurarea unor activități comune de pre-triaj sau triaj epidemiologic, în incinta unităților spitalicești sau ale altor instituții publice de pe teritoriul României, unde acestea sunt necesare.

În prezent avem în stoc toate materialele necesare pentru a produce și instala aproximativ 100 de corturi montate pe structură metalică, impermeabile, cu uși culisante și cu prelată de înaltă calitate ce protejează împotriva efectului de seră. Menționez că acest tip de corturi le-am comercializat de-a lungul timpului pentru același tip de urgență sanitară în Italia și în alte țări. Firma noastră din România dispune de personalul și mijloacele necesare pentru a garanta transportul și instalarea lor.

În colaborare cu Primăria Municipiului Arad și cu Poliția Locală Arad am început azi montarea primelor structuri pe Calea 6 Vânători. Aici oamenii fără adăpost din Arad vor primi cazare și hrană și vor sta sub pază pentru a respecta carantina impusă de autorități cu scopul opririi răspândirii acestui virus”, a scris Sergio Valsania, administrator Artex Building S.R.L.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *