Fundația Superbet donează spitalelor din România 110 concentratoare de oxigen și câteva mii de măști de oxigen, după cum anunță pe pagina sa de socializare sportiva Ana-Maria Popescu, ambasador Superbet.

„Astăzi de dimineață, împreună cu ambasadorii Superbet, am participat la o nouă campanie a celor de la #fundațiasuperbet prin care 110 concentratoare de oxigen şi câtevii mii de măşti de oxigen vor ajunge la spitalele din țară. Personal, nu am niciun merit pentru faptul că aceşti oameni au ales să se implice şi să ajute, dar tot ce pot face eu şi ceilalți ambasadori este să ducem mesajul mai departe pentru că este un exemplu demn de urmat”, a precizat multipla campioană de scrimă.

Ana-Maria a participat la această campanie alături de fostul mare fotbalist Ilie Dumitrescu și de baschetbalistul Virgil Stănescu.

„Ce putem face noi mai mult?! Să avem grijă de noi, să trimitem un gând bun cadrelor medicale şi să ne rugăm să rămână sănătoşi, să fie puternici… pentru că această “competiție” încă nu s-a încheiat”, a mai transmis sportiva, care de-a lungul timpului s-a implicat în diverse asemenea campanii.

Primul lot de 10 concentratoare a fost trimis vineri către spitale din Piteşti, Craiova, Călăraşi, Brăila, Timişoara, Galaţi şi Turnu Măgurele, acolo unde nevoia de astfel de echipamente este acută, conform prioritizării făcute de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi de Direcţiile de Sănătate Publică din ţară. Concentratoarele de oxigen au fost achiziţionate din Danemarca, Germania şi Franţa. Ele reprezintă o parte esenţială în actul medical de tratare a pacienţilor care ajung în spital cu forme grave de COVID19.

„Am decis să acţionăm, văzând starea de asediu în care se află sistemul medical din Romania. Sper ca ajutorul nostru să fie cât mai de folos acolo unde ajunge, atât pentru cadrele medicale pentru a le uşura lupta, cât şi pentru pacienţi pentru a-i salva. România este cumva în situaţia dramatică a Italiei la începutul pandemiei, dar atunci nu existau vaccinurile, care ne ajută să nu facem formele grave care necesită spitalizare. Este un moment în care trebuie să facem fiecare ce trebuie – să respectăm măsurile de izolare socială şi să ne vaccinăm, dacă nu am făcut-o încă, pentru a lăsa în urmă recordurile negative pe care România le înregistrează la nivelul întregii lumi de câteva săptămâni încoace”, a spus Augusta Dragic, fondator şi preşedinte al Fundaţiei Superbet.

Echipamentele medicale vor fi livrate de voluntarii Superbet din ţară, în tranşe, pe măsură ce ajung în România şi în funcţie de nevoile urgente alte spitalelor. Între timp,vor fi depozitate în condiţii de siguranţă, cu sprijinul Dentotal în spaţiile lor logistice. În total, vor ajunge în 67 de spitale, din Bucureşti şi în alte 27 de judeţe.

Superbet este o companie românească fondată în 2008, cu peste 5.000 de angajaţi, mai mult de 1.000 de agenţii în toată ţară şi o puternică prezenţa online. Prin Fundaţia Superbet, grupul derulează în permanenţă programe CSR prin care se implică în viaţa comunităţii.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *