locuri suplimentare la ATI

Ministerul Sănătății a anunțat creșterea capacității de tratare a pacienților infectați cu noul corornavirus, cu 100 de locuri suplimentare la ATI în București.

O unitate mobilă cu 12 paturi ATI va fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID 19 la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. De asemenea, la Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting se va suplimenta cu 10 numărul paturilor ATI COVID 19.

Spitalul Clinic Colentina, care a fost operaționalizat în întregime, prin Ordinul Comandantului Acțiunii, pentru tratarea pacienților infectați cu SARS Cov 2 va avea 29 paturi de ATI funcționale, iar Spitalul Universitar de Urgență Bucuresti un număr de 11 paturi ATI.

Mai mult, s-a decis ca unitățile sanitare de urgență din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan să fie desemnate spitale suport COVID pentru secțiile de terapie intensivă, iar Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistență medicală pacienților infectați cu noul coronavirus.

„La toate aceste unități reprezentanții direcției de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor și asigurarea fluxului pacienților. Avem în vedere creșterea capacității de tratare a pacienților și în unitățile sanitare din județele Cluj, Timiș, Mureș, Iași, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la fața locului”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai spus că se are în vedere și suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19. În acest sens, s-a identificat modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenți și specialiști care au susținut examenul de specialitate în ATI, Urgență, epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie și radiologie care nu au post, să poată fi angajați în Spitalul de Urgență pr. Dr. Dimitrie Gerota, după care să fie detașați în unitățile cu personal insuficient de către DSU.

Marți, 20 octombrie 2020, numărul pacienților internați la ATI a ajuns la 768.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *