Perioada de izolare la domiciliu face greoaie aprovizionarea, date fiind restricțiile de circulație impuse de autorități.

În acest sens, vestibune.com vă prezintă trei variante pentru a comanda produse tradiționale și mâncare la domiciliu, de la producători locali, inclusiv pentru meniul mesei de Paște. Fie că vorbim de fructe și legume proaspete, de carne, lactate și ouă sau de conserve de tot felul, producătorii locali sunt o bună sursă de aprovizionare la domiciliu în vreme de autoizolare.

Așadar, iată trei site-uri unde puteți să găsiți adunați cei mai mulți producători locali, de unde puteți să comandați în această perioadă.

1. obor21.ro este „Cooperativa țărănească cu livrare”. Cum se prezintă acest site?

„Am creat Obor21 pentru a-ți livra produse originale, nu imitații. Suntem puntea care unește satul și orașul, obiceiurile străvechi și modernismul, practicile tradiționale și tehnologia. Îți dăm acces, orășeanule, la savoarea mâncării cu gust adevărat, de la țară. Dăm sens rezultatului muncii tăranului, cel care crește în mod tradițional animalele, oferindu-i preț și predictibilitate. Nu este nici un secret, am adus tehnologia și infrastructura obișnuită a orașelor și am atașat-o produselor cu gust, de la țară: barcode pentru trasabilitate, lanț frigorific și de igienă pentru tranșare, transport și livrare”.

Obor21.ro are inclusiv posibilitatea de a rezerva meniul de Paști, fie că vorbim de miel sau ied.

2. Mall Țărănesc (malltaranesc.ro) – este locul unde sunt adunați o mulțime de producători locali, fie că vorbim de agricultori, cultivatori de legume sau fructe, ori brutari sau producători din zona non-alimentară. Nu mai puțin de 73 de producători sunt doar în zona din jurul Bucureștiului, în timp ce în Brașov sunt 62, 28 la Cluj sau 13 la Constanța. Unii dintre aceștia fac și livrări, așa că puteți să aruncați un ochi și sigur găsiți ceva să vă placă.

„Demersul inițiat de Asociației Creștem România Împreună (Brașov) este  reprezentat de o componentă comercială de tip ofertă-cerere on-line, prin intermediul platforme informatice www.malltaranesc.ro și prin implicarea altor actori locali în culegerea, prelucrarea și gestionarea datelor din teritoriu. In acest fel Mall-ul țărănesc se organizează  în Raioane cu prduse țărănești, dar și magazine online de sine stătătoare, ce acoperă diverse zone geografice bine determinate, au identitate, autonomie și administrație proprie”, declară inițiatorii proiectului.

3. mamamag.ro este un site unde sunt adunați, într-una dintre rubrici, prducători locali din jurul Bucureștiului, de la care ne putem aproviziona în autoizolare: de la Ferma Nasul Roșu (care livrează prin Glovo) la Grădina de pe Vale – Isalnița, de la Ferma Ecologică Biodumbrava la Ferma Bauer sau Las’ Căpșuni, ori Caralact și multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *