aproape departe - Florin Ghioca

În această perioadă a distanțării fizice, expoziția „Aproape departe”, vernisată în cadrul Festivalului Național de Teatru, își propune, prin intermediul fotografiilor, să le reamintească oamenilor că ar trebui să fie uniți și apropiați, chiar și păstrând distanțarea impusă de pandemie.

Aproape departe” aduce în cadrul FNT, în perioada 22 – 29 noiembrie, cele mai expresive fotografii din spectacolele Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, realizate de fotograful oficial al instituției, Florin Ghioca, cel care de mai bine de șase ani imortalizează cele mai importante momente TNB. Imaginile sunt tulburătoare, au o emoție a intimității, a apropierii, încât publicul care se va „plimba” prin galeria virtuală deschisă pe platforma FNT va rămâne profund impresionat.

„Să nu uităm, în ciuda distanțării impuse de lege, că apropierea dintre noi este foarte importantă, mai ales acum, după aproape un an de izolări. Și chiar dacă momentan nu ne-o permitem, măcar să îi admirăm pe actorii care în „vremuri bune” reușeau să ne trezească atâtea emoții prin gesturile lor firești de apropiere pe scenă. Ne lipsesc îmbrățișările și mângâierile celor dragi, chiar și o banală strângere de mână. Această expoziție este un demers care își propune să readucă speranța celor care se simt pierduți. Suntem aproape și totuși atât de departe unii de ceilalți. Să sperăm că nu pentru mult timp.” (Florin Ghioca)

Expoziția „Aproape departe” conține fotografii din mai multe spectacole TNB realizate în ultimii ani și poate fi vizitată de pe orice dispozitiv conectat la internet (telefon, tabletă, laptop, calculator) în perioada 22-29 noiembrie pe www.fnt.ro. Printre actorii care se regăsesc în ipostaze emoționante în fotografiile expoziției „Aproape departe” se află: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Mircea Rusu, Mihai Călin, Horațiu Mălăele, Mihai Constantin, Dan Puric, Monica Davidescu, Marius Manole, Dana Dogaru, Irina Movilă, Richard Bovnoczki, Alexandru Potocean și mulți alții.

De asemenea, în expoziție au fost selectate și imagini din spectacolele „Cine l-a trezit pe Yorick”, de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău și „May B” (compania Maguy Marin, Franța).

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *