Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța a primit sub formă de donație, un robot autonom de dezinfecție cu lumină UVC creat de Bucharest Robots, cu ajutorul celor de la Asociația Notarilor Pontus Euxin din Constanța și ING Tech.

Fundația Comunitară București, Bucharest Robots și Asociația Suport și-au oferit sprijinul pentru identificarea unei astfel de soluții prin care comunitatea a putut contribui la protejarea vieții medicilor care lucrează în linia întâi în lupta cu COVID-19, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

„Ne bucură nespus de mult că am putut mobiliza comunitatea în oferirea către unul dintre spitalele din România a unui robot care va proteja viețile personalului medical din linia întâi. Această acțiune vine în continuarea eforturilor Bucharest Robots de până acum de a oferi cea mai performantă tehnologie spitalelor din România”, au declarat reprezentanții firmei care a realizat acest robot autonom.

Această tehnologie este eficientă în combaterea bacteriilor, virușurilor, fungilor și a altor patogeni. Robotul care folosește spectrul de lumină UVC este complet autonom, funcționează fără intervenție umană și poate dezinfecta singur mai multe saloane sau săli de operații, având o productivitate mult mai mare și protejând astfel personalul medical din spitale.

Bucharest Promo Robots este primul start-up din România adresat pieței de roboți umanoizi de servicii. Compania a fost inițiată în cadrul programului Start-up Nation, la care s-a adăugat și investiția fondatorilor, și oferă, în acest moment, trei tipuri de servicii: închirierea roboților umanoizi de servicii pentru evenimente sau companii, realizarea de aplicații personalizate pentru roboți și distribuția în România a acestora.

Robotul funcționează pe baza de lumina UVC. Lungimea de undă a luminii UVC de 254 nm care este considerată a fi nivelul optim de germicid. Similar cu UVA și UVB, UVC este produs de soare, dar nu poate penetra atmosfera Pământului. Această caracteristică a luminii UVC înseamnă că organismele nu sunt expuse UVC în mediul lor natural și, prin urmare, nu au dezvoltat o apărare naturală împotriva UVC. Contrar opiniei populare, lumina UVC nu ucide de fapt organisme. Lumina UVC dăunează structurii ADN a organismului, lăsând-o în imposibilitatea de a efectua funcții celulare normale cum ar fi diviziunea celulară. Aceasta face organismul inactiv și incapabil să infecteze. Robotul are baterii, care îi permit să se deplaseze autonom și să tina lămpile aprinse, iar când se descarcă se duce singur la stația de încărcare.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *