„Știrile pozitive nu au succes”. Și totuși…?

Am pornit la drumul ăsta fără să știu exact încotro mă duc. Aerul știrilor devenea sufocant încă din prima săptămână a lui martie, deși afară era o vreme numai bună de ieșit.

Am zis la început să fie un fel de blog, unde să adun, postare după postare, ce găsesc vesel, pozitiv și binefăcător pe net, legat de covid-19, subiectul de maxim interes al perioadei. Inițial i-am zis „învremedecoronavirus”. Apoi din blog s-a transformat în site, am cumpărat domeniul, iar site-ul a devenit unul de #veștibune. De ce? Pentru că avem nevoie de vești bune, pentru că mulți deja s-au săturat să deschidă televizoare și net și să dea numai peste morți, infectați, probleme de tot felul ale unui sistem care scârțâie din toate încheieturile și tușește la fiecare ordonanță militară, pentru ca a doua zi să își dreagă glasul cu alta.

Apoi, ajutat de prietenii de la Krali Media, i-am schimbat fața, iar din site-ul anost, rigid și fără mari posibilități pe care l-am făcut inițial, l-am transformat în ceea ce este astăzi. Nu o să pot să le mulțumesc vreodată suficient lui Cristi și oamenilor lui pentru ajutor, sau lui Victor că m-a suportat zilele astea cu tot felul de cereri, pentru ca vestibune.com să arate și frumos, nu numai să aducă #vestibune.

Da, mi s-a spus că știrile bune nu fac trafic. Că lumea nu se uită la ele și că „alea negative prind mai bine”. Firește că prind, că sunt peste tot. La fel ca Mega Image, la fiecare colț de bloc. 🙂 N-ai cum să nu le vezi, oricât le-ai ocoli.

Doar că la un moment dat vrei și ALTCEVA, vrei ceva mai bun în viață, fie și doar pentru astea 2-3 luni sau câte om trăi izolați în case. Unde să găsești? Veștile bune, chiar dacă se află pe net, sunt ca drojdia din supermarket, dispar imediat dacă nu ești atent.

Eu m-am gândit să le adun aici, pe vestibune.com, pentru ca dimineața, la cafea, să citiți și alt soi de știri. Unele în care vedem și mici eroi ai zilei, oameni simpli, care fac bine semenilor în jur fără să aștepte vreo răsplată, firme care au realizat că fără sprijinul lor ne putem duce naibii, pentru că Statul, la rândul lui, este sufocat și trebuie intubat pentru a depăși șocul zilelor coronavirusate, ONG-uri care pun umărul serios pentru a salva vieți, care adună bani tot de la noi, contribuabilii care plătim asigurări peste asigurări, dar care nu avem nici măcar un minim atunci când e vorba să pretindem înapoi ceva din ce ni se cuvine.

Sunt zile în care adevărații eroi ies la iveală: fie că sunt oameni de la țară care se apucă să ajute în felul lor, fie că sunt medici cu  eforturi supraomenești, organizații care fac minuni ridicând spitale sau mari firme care plătesc echipamente medicale fără de care nu numai medicii ar fi…. ci și noi, ăștia care ne încăpățânăm să stăm în case, pentru a nu umple spitalele și paturile și-așa insfucifiente.

Vestibune.com este gura de oxigen de care are nevoie orice om normal în perioada asta. Este zâmbetul unui început sau sfârșit de „zi a cârtiței”, în care lucrurile se întâmplă la fel, în care stăm izolați și așteptăm să treacă.

Ce se va întâmpla după…? Vestibune.com va fi site-ul care va aduce o porție de optimism oricând, care va aduna în continuare vești și fapte bune, care va rămâne alături de cititorii care au venit încă de la început în număr incredibil de mare!

Da, poate că nu va rupe gura internetului, dar cu siguranță va face niște oameni fericiți. Cel puțin cu gândul ăsta mă trezesc dimineața, acesta este resortul care mă împinge ca după cafea să mă apuc de treabă, să cutreier netul în lung și-n lat și, pe lângă munca pe care o prestez de acasă în mod curent, să încerc să aduc cât mai multe vești bune.

În numele „redacției” veștibune.com vă mulțumesc că (ne) sunteți alături și că veți ajuta la răspândirea veștilor bune de care lumea are atâta nevoie!

Cum se zice la noi pe site, START SPREADING THE (GOOD) NEWS!